Usein kysytyt

MISSÄ KISSAKUMMIT SIJAITSEVAT?

Toimintamme on keskittynyt Oulun seudulle. Teemme resurssien mukaan eläinsuojelutyötä myös lähikunnissa, joissa ei ole löytöeläintoimintaa tai se on muuten puutteellista.

MINKÄLAISIA KISSOJA OTATTE VASTAAN?​

Otamme vastaan apua tarvitsevia kissoja, jotka eivät kuulu alueen löytöeläintalolle, mutta tarvitsevat mahdollisuuden uuteen elämään. Omistaja voi olla tilanteessa, jossa allergia, sairaus tai jokin muu ongelma estää pitämästä lemmikkiä. Omistajan luovuttamasta kissasta perimme 50€ vastaanottomaksun kattamaan osan eläimestä koituvista kuluista. Maksua ei peritä tapauksissa, joissa on ilmeinen eläinsuojelullinen peruste vastaanotolle maksutta, esimerkiksi eläimen hoidon laiminlyönti tai omistajan merkittävä varattomuus.

Saamme myös ilmoituksia ulkona värjöttelevistä kissapopulaatioista, jotka koostuvat pääasiassa ihmisiin tottumattomista villiintyneistä tapauksista. Meidän hoivissamme niillä on kuitenkin mahdollisuus kuntoutua ja kesyyntyä kotiympäristössä tiettyyn pisteeseen asti, jolloin ovat valmiita etsimään ikiomia koteja.

Teemme myös yhteistyötä muiden eläinsuojeluyhdistysten kanssa silloin, kun meillä on kummikodeissa tilaa. Kissoja on siis vuosien mittaan ollut ihan laidasta laitaan; villiintyneitä, tiineitä, orpopentuja, seniori-ikäisiä ja myös erityishoitoa vaativia kissoja. Osa kummikodeista erikoistuu vain tietynlaisiin tapauksiin ja osa ottaa kaikenlaisia haasteita vastaan.

Etsitkö uutta perheenjäsentä?

MIKÄ ON KISSAN ADOPTIOMAKSU JA MITÄ SIIHEN SISÄLTYY?

 • Jokaisen kissan adoptiomaksuun sisältyy 50€ varausmaksu, joka on sitova. Varausmaksu tulee ajankohtaiseksi vasta siinä vaiheessa, kun kummikoti on haastattelujen edetessä hyväksynyt ehdokkaan uudeksi kodiksi.
 • Aikuisen kissan adoptiomaksu on 200€. Kahden aikuisen kissan yhteisadoptio on 360€.
 • Alle 1-vuotiaan kissanpennun/nuoren kissan adoptiomaksu on 260€ ja kahden pentuikäisen yhteisadoptio on 460€. Luovutamme kissan aikaisintaan 16 viikkoisena.
 • Erityisadoptioksi luokitellun (esim. jatkuvaa lääkitystä tarvitsevan, kuuron, sokean) ja seniori-ikäisen (+10-vuotiaan) kissan adoptiomaksu on 140€.

Jokainen yhdistykseltä uuteen kotiin luovutettava kissa on madotettu, sirutettu (rekisteröimme ne puolestasi sirurekisteriin koeajan* loppupuolella), rokotettu ja tehostettu, FIV- ja FeLV-testattu sekä steriloitu/kastroitu. 

*Myyntisopimuksemme mukaisesti koeajan pituus on yksi (1) kuukausi. Jos ostaja tänä aikana päätyy palauttamaan kissan yhdistykselle (esim. kissan sopeutumisvaikeuksien vuoksi), ostaja on oikeutettu saamaan myyntihinnan takaisin, varausmaksua (50€) lukuunottamatta.

MISTÄ LÖYDÄN KOTIA ETSIVÄT KISSAT?

Kotia etsivät kissat löydät Facebook-sivuiltamme Kotia etsivien albumista. 

Jokaisen kissan kodinetsintäilmoituksessa kerromme mahdollisimman tarkkaan kyseisestä yksilöstä ja siitä, mitä sen luonteesta on kummikodissa noussut esiin. Ilmoituksen lopussa on aina linkki esihaastattelulomakkeeseen, joka sinun tulee täyttää. Katsomme yksilökohtaisesti minkälaiseen paikkaan kissa sopii, joten olethan varautunut vastaamaan kaikenlaisiin kysymyksiin haastattelujen edetessä.

Meiltä lähtevät kissat myydään vain sisäkissoiksi. Ainoa hyväksyttävä ulkoilutusmuoto on valjaissa ulkoiluttaminen, ulkotarha tai turvallisesti varustettu parveke.

MILLAINEN ADOPTIOPROSESSI ON?

Kun olet löytänyt kotia etsivät kissamme ja täyttänyt ilmoituksessa olevan esihaastattelulomakkeen, niin jatkon suhteen on kaksi suuntaa:

Ei jatkoon: Harkitsemme jokaisen kissan ja kotiehdokkaan kohdalla yhteensopivuutta runsaan ja monipuolisen kokemuksemme kautta. Jos et ole kaikkein sopivin koti juuri tietylle kissalle, emme ole sinuun yhteydessä 21 vuorokauden aikana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi olla oikea koti jollekin toiselle kissalle. Yhdestä kissasta voi tulla lukuisia hakemuksia hyviltä kodeilta, mutta luonnollisesti vain yksi on mahdollista valita. Jatka siis sivujemme seuraamista, ja laita seuraavan kiinnostavan kissan kohdalla uusi hakemus! 

Jatkoon: Jos olet tietojen perusteella osoittautunut sopivaksi kotiehdokkaaksi, olemme sinuun yhteydessä hakemukseen jättämäsi yhteydenottotavan kautta 21 vrk kuluessa. Saatamme esittää sinulle tässä vaiheessa tarkentavia kysymyksiä, sillä meille on tärkeää tietää uudesta kodista mahdollisimman paljon. Keskustelemme hakemuksista prosessin aikana myös kummikodin kanssa. Jos sopivia koteja on useita, joudumme vielä tässä vaiheessa karsimaan ehdokkaita pois. Mikäli kummikotihenkilö on valmis jatkamaan adoptioprosessia juuri sinun kanssasi, annamme ohjat hänelle, pääsette keskustelemaan ja sopimaan mahdollisen tapaamisen yksityiskohdista. Jos keskustelut etenevät hyvin, sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan kissaan yhden taikka useammankin kerran ennen varsinaista adoptiopäätöstä. Jos sinä ja kummikoti olette samaa mieltä siitä, että valinta on osunut nappiin, kissan voi silloin varata.

Kissan varausmaksu on aina 50€ ja tätä maksua emme palauta, jos kaupat peruuntuvat. Lähetämme sinulle laskun sähköpostitse ja kysymme vielä siinä vaiheessa, haluatko maksaa adoption (1) yhdessä erässä (koko adoptiomaksu kerralla) vai (2) kahdessa erässä (50€ varausmaksu + loppusumma).

Kun kaikki eläinlääkärin toimenpiteet on kunnossa ja adoptiomaksu on kokonaisuudessaan yhdistykselle maksettu, kissa on valmis muuttamaan uuteen kotiin! Muuttopäivä sovitaan uuden kodin, kummikodin ja allekirjoitusoikeuden omaavan Kissakummin välillä. Kissasta tehdään myyntisopimus, johon sisältyy kuukauden koeaika. Jos ostaja palauttaa kissan koeajan aikana, on hän vielä oikeutettu saamaan adoptiomaksun takaisin, lukuunottamatta varausmaksua. 

Olemme mottomme mukaisesti elämän mittaisena tukena! Jos sinulla herää huolia, kysymyksiä tai haluat muuten vain jakaa kuulumisia uudesta perheenjäsenestäsi, niin aina saa olla yhteydessä. Jaamme myös mielellämme uuden kodin kuulumisia some-kanavissamme.

HALUATKO MEILLE KUMMIKODIKSI?

MIKÄ ON KUMMIKOTI?

Kummikodit ovat yhdistyksen kotihoitopaikkoja, joissa kissat saavat kasvaa, kehittyä ja kesyyntyä ennen kuin ovat valmiita uusiin koteihin. Yksilöllinen ja kissan ehdoilla toteutettu hoitomuoto kodinomaisessa ympäristössä antaa lisätietoa siitä, millaiseen kotiin juuri orpopentu Francis tai seniorirouva Luna lopulta sopii.

Kissoja meille tulee erilaisista lähtökohdista, kuten populaatioista loukutettuja, pitovaikeuksien vuoksi kotioloista siirtyneitä, ulos hylättyjä tai muutoin laiminlyötyjä tapauksia. Kissat voivat siis olla täysin kesyjä tai villiintyneitä. Kummikoti voi itse päättää, minkälaisia tapauksia haluaa vastaanottaa.

Kummikotina toimiminen ei maksa sinulle mitään. Kissojen ruoka-, hiekka-, tarvike-, ja eläinlääkärikulut maksaa yhdistys. Toimintamme pyörii lahjoitusvaroilla ja yhdistyksellä on myös rahankeräyslupa.

MITEN VOIN ILMOITTAUTUA KUMMIKODIKSI?

Asutko Oulussa? Oletko täysi-ikäinen? Oletko kissarakas ihminen, etkä säiky ihan vähästä? Olisiko sinulla kissalle määrittelemättömäksi ajaksi aikaa opiskelun, työn tai muiden kiireiden ohella? Jos vastasit kyllä kaikkiin, lue vielä lisätietoja Kummikoti sivulta ennen ilmoittautumista! 

OLETKO KIINNOSTUNUT ELÄINSUOJELUTYÖSTÄ?

MITEN VOIN LÄHTEÄ MUKAAN AUTTAMAAN?

Koko Suomi

 • Liity jäseneksi! Lisätietoa vaihtoehdoista löydät Jäsenyys-osiosta.
 • Lahjoita! Kissanruokaa, hiekkaa tai lemmikkitarvikkeita. Meille voit myös postittaa ja yhteystiedot saat yksityisviestitse Facebookissa, Instagramissa tai sähköpostitse. Voit tukea toimintaamme sinulle sopivalla rahasummalla lahjoittamalla, yhdistyksellä on rahankeräyslupa.
 • Käytä taitojasi! Järjestämme huutokauppoja monta kertaa vuodessa, joten kaikki käsityöt ja muunlaiset tuotteet ovat hyödyksi. Facebook-ryhmän nimi on Kissakummien kauppatori. Huutisten tuotot käytämme aina 100% yhdistyksen eläinten hyväksi!

Vain Oulu ja lähialueet

 • Ryhdy kummikodiksi! Kaikkiin kummikotiehdokkaisiin käymme tutustumassa ennen valintaa. Näin voidaan olla varmoja, että kummikodiksi ryhtymiselle on otolliset olosuhteet.
 • Ilmoittaudu kuljetusavuksi! Tarvitsemme usein apua kuljetuksissa, kun kissat käyvät eläinlääkärissä ja kun ruoka- ja hiekkapaketteja olisi aika toimittaa kummikoteihin.
 • Ilmoittaudu loukutusavuksi! Näissä hommissa useampi loukkuvahti on usein hyödyksi, sillä voimme silloin jakaa vuoroja.
 • Tule mukaan keräyksiin! Järjestämme useita ruoka- ja hiekkakeräyksiä sekä sirutustapahtumia, joten tarvitsemme vapaaehtoisia myynti- ja keräyspöydän taakse.
 • Lähde mukaan yleisapuriksi! Voit osallistua esimerkiksi kirppispöydän ylläpitoon, varaston järjestelyyn, lahjoitusten noutamiseen lahjoittajilta, kannatustuotteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen, tai vaikka sisällöntuotantoon sosiaalisessa mediassa.