Kummikoti

MIKÄ ON KUMMIKOTI?

Kummikodit ovat yhdistyksen kotihoitopaikkoja, joissa kissat saavat kasvaa, kehittyä ja kesyyntyä ennen kuin ovat valmiita uusiin koteihin. Yksilöllinen ja kissan ehdoilla toteutettu hoitomuoto kodinomaisessa ympäristössä antaa lisätietoa siitä, millaiseen kotiin juuri orpopentu Francis tai seniorirouva Luna lopulta sopii.

Kissoja meille tulee erilaisista lähtökohdista, kuten populaatioista loukutettuja, pitovaikeuksien vuoksi kotioloista siirtyneitä, ulos hylättyjä tai muutoin laiminlyötyjä tapauksia. Kissat voivat siis olla täysin kesyjä tai villiintyneitä. Kummikoti voi itse päättää, minkälaisia tapauksia haluaa vastaanottaa.

Kummikotina toimiminen ei maksa sinulle mitään. Kissojen ruoka-, hiekka-, tarvike-, ja eläinlääkärikulut maksaa yhdistys. Toimintamme pyörii lahjoitusvaroilla ja yhdistyksellä on myös rahankeräyslupa.

MITEN VOIN ILMOITTAUTUA KUMMIKODIKSI?

Asutko Oulussa? Oletko täysi-ikäinen? Oletko kissarakas ihminen, etkä säiky ihan vähästä? Olisiko sinulla kissalle määrittelemättömäksi ajaksi aikaa opiskelun, työn tai muiden kiireiden ohella? Jos vastasit kyllä kaikkiin, lue vielä nämä asiat ennen ilmoittautumista!

"Tein päätöksen lähteä kummikotitoimintaan mukaan pian sen jälkeen, kun adoptoimme Kissakummeilta ihan omat kissat, Harun ja Calciferin. Minulla on pitkä kokemus kissoista sekä voimakas auttamisen halu ja kun sain nähdä niin läheltä itsekin, kuinka koskettava menestystarina näillä meidän omilla orpopennuilla oli. Tätä kirjoittaessani olen ollut kummikotina puolisen vuotta ja meillä on ollut yksi kissaperhe, joista emo on meillä edelleen hoidossa. Alkuun minusta tuntui, että en minä osaakaan kesyttää näitä, kun emo ja pennut sähisivät ja murisivat vain paniikissa sängyn alla pidemmän aikaa. Lopulta kun luottamus alkoi heräämään, kesyyntyminen lähti edistymään hurjaa vauhtia ja ensimmäiset kehräykset saivat onnenkyyneleet silmiin. Kaksi poikapentua ovat jo omissa loppuelämän kodeissaan ja paras palkinto tästä työstä onkin kuulla, kuinka onnellisina he siellä elävät."
Kummikoti Minna

HALUATKO MEILLE KUMMIKODIKSI?

MITÄ KUMMIKOTINA TOIMIMINEN SISÄLTÄÄ?

Kummikoti

  • on eläimen rajoja ymmärtävä ja niitä kunnioittava henkilö.
  • on valmis sitoutumaan eläimen hoitoon ennalta määrittelemättömäksi ajaksi.
  • kertoo mahdollisimman usein kuulumisia tekstin ja kuvien (ja mahdollisesti videoidenkin) muodossa.
  • ilmoittaa yhdistykselle heti, mikäli havaitsee eläimen terveydentilassa tai käytöksessä poikkeavuuksia.
  • auttaa yhdistystä laatimaan kodinetsintäilmoituksen ja on valmis keskustelemaan yhden tai useamman kotiehdokkaan kanssa kissan ollessa valmis adoptioon.

Mikäli kiinnostuit kaikesta lukemastasi, ole meihin yhteydessä yksityisviestitse Facebookin, Instagramin tai sähköpostin kautta! Vastaamme kyllä kaikkiin kysymyksiin, mitä sinulle tästä vapaaehtoistoiminnasta heräsi. Ennen kuin valitsemme sinut kummikodiksi, haluamme tavata sinut kasvotusten ja tarkistaa, että kotiympäristösi on toimintaan soveltuva. 

Yhdistystoiminnassa pääset tutustumaan samanhenkisiin eläinrakkaisiin ihmisiin, tutustut erilaisiin kissapersooniin, opit mahdollisesti kaikenlaisia nippelitietoja ja -taitoja liittyen eläinten ruokintaan / aktivointiin / sairauksiin ja niiden lääkityksiin. Lopuksi sinut valtaa se ihana auttamisen ilo, mikä meidätkin vei mukanaan!

"Vihdoinkin pitkän haaveilun jälkeen, päätimme kuopukseni kanssa rueta kummikodiksi syyskesällä 2020. Olimme ikävöineet kissaa perheeseemme aina siitä lähtien, kun jouduimme luopumaan viimeisimmästä kissastamme 2019. Melko pian meille majoittuikin nuori kissa, joka oli menettänyt omistajansa. Alku oli herkkää aikaa ja Ruu majaili suurimman osan vuorokaudesta kuopukseni sängyn alla ja tiiraili sieltä turvasta kotimme elämää. Viikot kuluivat. Aivan kuin varkain Ruu alkoi pikkuhiljaa rohkaistua ja osallistua arkeemme. Ruusta kuoriutui pelon hälvettyä valloittava ja hyvin seurallinen nuori kissaneiti. Siinä vaiheessa kun Ruu juoksi koiramme kanssa peräkanaa hippasilla huoneesta toiseen, ja oli ensimmäisen kerran pessyt koiran turkkia, havahduin, että tämähän on niin sopuisaa ja kodikasta. Silloin tein päätöksen adoptoida Ruun kokonaan meille. Onnesta soikeana kirjoitimme adoptiopaperit ja saimme Ruun ihastuttamaan elämäämme! Jatkamme vielä kummikotitoimintaa tulevaisuudessa, mutta ei ollenkaan haittaisi, jos joskus löytyy vielä toinenkin adoptoitava meidän laumaan."
Kummikoti Saana